ایران در زمینه های مختلف محصولات نیز در کشورهای وارداتی و صادراتی پیشتاز است و همچنین بنادر تجاری زیادی در سراسر کشور وجود دارد که این شرایط را برای تجار و پرسنل ترخیص کالا در گمرکات در زمینه اشتغال فراهم می کند.
ایران دارای بندرهای آزاد متعدد در زمینه واردات و صادرات و ترخیص کالا های وارداتی به ایران می باشد که یکی از بزرگترین راهکارها و زمینه های اشتغال و کارآفرینی برای واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات مختلف در کشور می باشد.
هر ساله تعداد زیادی کالا و اجناس از طریق این بنادر به راحت ترین و سریع ترین روش وارد بازار فروش داخلی می شود.
در زیر به بررسی واردات و ترخیص یکی از مهم ترین محصولات وارداتی در بنادر و ترخیص کالا از گمرک ایران یعنی چوب و انواع آن و تمامی مراحل واردات و ترخیص آن از گمرک می پردازیم تا شما از تمامی فرآیند های کامل ترخیص واردات انواع چوب اطلاع کامل داشته باشید.
واردات چوب به کشور
چوب و انواع آن یکی از پرمصرف ترین کالاها در هر کشوری است و ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست چرا که در بیشتر صنایع و مکان ها مورد استفاده قرار می گیرد.
امروزه بسیاری از صاحبان مشاغل، چوب را به کشور وارد می کنند، چون سود به دست امده و کارایی و کاربرد آن در واردات بیشتر بوده چرا برای واردات این محصول کافی است کلیه هزینه های گمرکی اعم از هزینه انبارداری، سود بازرگانی، بیمه، هزینه تخلیه، هزینه و یا بهای سیف (CIF)، ارزش افزوده 9 درصدی و عوارض گمرکی را پرداخت و در نهایت هزینه وزارت راه و ترابری را محاسبه کنید.
البته قبل از پرداخت این هزینه ها باید اولین قدم را بردارید و مجوزهای لازم را از مراجع مربوطه دریافت کنید که برای این کار باید با اطلاعات کامل محصول، سفارش تجاری خود را ثبت کنید.
پس از تایید دریافت مجوز مربوطه می توانید مراحل ترخیص چوب های وارداتی خود را طی مراحل زیر طی کنید تا کالای شما با خیال راحت ترخیص و وارد بازار شود.
برای این امر بهتر است در فرآیند ترخیص بهینه و ترخیص کالا از گمرکات کشور به مشاوران متخصص کمک، مشاوره و مراحل ترخیص را ارائه دهید تا در زمان ترخیص کالاهای وارداتی با مشکل مواجه نشوید.
محصولات وارداتی خانواده چوب
تنوع محصولات مرتبط با خانواده چوب بسیار زیاد بوده و با توجه به سود بالای این گونه محصولات، امروزه بسیاری از کارآفرینان و تجار سعی در واردات و فروش این محصولات در بازار دارند.
هم چنین برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ترخیص از دیگر گمرک های پر استفاده می توانید مطلب حمل و ترخیص دریایی بار از آلمان را مطالعه و از تمامی اطلاعات در مورد روند فرایند اطلاع یابید.
از جمله محصولات و انواع چوب برای کاربرد های گوناگون که می توان در زمینه واردات به ایران نام برد، می توان به انواع چوب های زیر اشاره کرد:
-
- چوب سخت
- چوب نرم (مانند سرو، صنوبر و کاج، ماموت، زبان گنجشک ،توس، گیلاس،ماهون، افرا، بلوط، به دست می آیند)
- چوب بلوط
- چوب راش Brich
- چوب گردو
- چوب افرا Maple
- چوب توسکا Alnus
- چوب بالسا
- چوب نارون
- چوب سرو
- چوب گلابی
- چوب ممرز
-
- چوب شمشاد
- چوب آکاژوها
- چوب آبنوس
- چوب کاج
- چوب ملچ
- چوب چنار
- چوب ساج
- چوب روسی
- چوب تبریزی
- چوب سرخدار
- چوب کاج بلسان
- چوب لاله درختی
- چوب آکونه
- چوب نمدار
- چوب زبان گنجشک
- چوب آزاد
- چوب توت سفید
- چوب انجیلی
- چوب ماهون
- چوب روسی
- انواع چوب راش اعم از: راش اروپایی، راش آمریکایی، راش مسی، راش ژاپنی، راش سه رنگ، راش گریان، راش برگ سرخسی، راش آسیایی، راش آبی ژاپنی
ترخیص چوب از گمرک
به طور کلی به تمامی مراحلی که چوب های وارداتی و صادراتی در فرآیند تجمیع و ترخیص کالا از گمرک باید طی کنند، ترخیص چوب از گمرک گفته می شود.
برای خروج چوب از گمرک کلیه مدارک مورد نیاز از کالای ورودی گرفته تا بسته بندی و حمل تا ترخیص انبار گمرکی باید به صورت الکترونیکی یا فیزیکی تهیه شود که این یکی از اساسی ترین و عمده ترین اقداماتی است که برای ترخیص چوب های وارداتی از گمرک باید انجام شود.
ضمناً هنگام خروج چوب های وارداتی از گمرک کلیه هزینه های خروج کالا از گمرک اعم از هزینه حمل و نقل، عوارض گمرکی، مالیات های غیرمستقیم، سود حاصل از تجارت کالا و غیره باید توسط صاحب کالا یا شخص حقوقی آن پرداخت شود.
قوانین ترخیص چوب از گمرک
تجار واردکننده چوب می بایست نسبت به ثبت سفارش و تهیه فرم های اظهارنامه گمرکی مربوطه اقدام نموده و پس از انجام کار فوق کارت بازرگانی جهت ترخیص الوار وارداتی خود طبق تعرفه واردات الوار خود در دست داشته و اقدامات لازم را انجام دهند.
با توجه به اینکه بیشترین الوار وارداتی متعلق به روسیه است و با در نظر گرفتن موقعیت جغرافیایی و نحوه حمل و نقل، گمرک منطقه آزاد بندر انزلی بیشترین ترخیص از گمرک را برای الوار وارداتی اختصاص می دهد و پس از آن بیشترین ترخیص الوار متعلق به گمرک آستارا و ویژه نوشهر است.
کد های تعرفه گمرکی برای ترخیص چوب
کد تعرفه گمرکی برای ترخیص کنده درخت حتی پوست یا پوست سالانه آن در ردیف تعرفه 4403 قرار می گیرد.
کد تعرفه گمرکی ترخیص پارکت و لمینت در زیر مجموعه 4418 دارای 22% یا 26% حقوق و سود بازرگانی می باشد.
از آنجایی که جزو 10 کالای اولویت دار محسوب می شود، سود تجاری آن دو برابر می شود که در این صورت عوارض واردات آن به 40 یا 48 درصد می رسد.
کد تعرفه ترخیص چوب حرارتی مورد استفاده در نمای ساختمان باید 44189000 بوده و حقوق ورودی 55 درصد به آن تعلق گیرد، چون جزو گروه 10 بوده، سود بازرگانی آن دو برابر شده، بنابراین حقوق ورودی آن 106 درصد و مالیات بر ارزش افزوده آن
معادل 8 درصد است
منبع: بازرگانی آسان تجارت